Oala cu presiune a devenit o prioritate pentru fiecare dintre gospodine, aceasta ajutand la economisirea de timp si bani.
Instructiuni de utilizare ale unei oale sub presiune
Desi prezinta numeroase avantaje, folosirea gresita a unei oale sub presiune poate duce la accidente destul de grave. De aceea, este important ca inainte de utilizarea pentru prima data a unui astfel de vas, sa luati in calcul instructiunile de utilizare, pentru a nu avea parte de accidente neprevazute sau arsuri.Inainte de fiecare utilizare, verificati cu atentie ca nu cumva supapele de siguranta si de presiune sa fie blocate. Cand inchideti capacul, apasati usor si pe maner, pentru a va asigura ca este inchis etans.
Utilizati intotdeauna oala la doua treimi din capacitatea ei, pentru ca spuma care se va obtine in urma fierberii nu trebuie sa depaseasca limitele acesteia. Oala sub presiune nu trebuie folosita pentru a praji sau pentru a coace alimente, ci doar pentru fierberea acestora.
Pericole ce pot aparea
In cazul in care nu respectati intocmai regulile de utilizare, va puteti capata cu arsuri. Acest lucru se poate intampla daca introduceti alimente sensibile la caldura, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui. De asemenea, daca preparati alimente care odata ce au intrat in contact cu apa se umfla, precum orezul, spanacul, ovazul, oala se va strica.Acest lucru se intampla din cauza faptului ca alimentele respective vor bloca orificiul prin care aburul este eliminat, ducand astfel la deteriorarea in scurt timp a vasului de gatit.